z roko v roki Seznam forumov z roko v roki
za otroke s posebnimi potrebami, njihove starse in ucitelje
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Torta za roj dan

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    z roko v roki Seznam forumov -> recepti slaščic
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
tinka
Administrator foruma
Administrator foruma


Pridružen/-a: 09.03. 2009, 08:09
Prispevkov: 840

PrispevekObjavljeno: 29 Jul 2009 12:23    Naslov sporočila: Torta za roj dan Odgovori s citatom

Za čokoladno smetano potrebujemo:

1/2 sladke smetane
100g jedilne čokolade

Smetano nalijemo v primerno posodo(ne sme biti iz plastike, ker se stopi), na štedilnik postavimo lonec z vodo, nanj pa postavimo posodo s sladko smetano.
Smetana naj se segreje, nato vanjo nalomimo jedilno čokolado. Čokolada se mora popolnoma stopiti. Vmes večkrat premešamo. Smetana ne sme zavreti!
Ko je čokolada popolnoma stopljena, posodo odstavimo in pustimo, da se ohladi.
Vmes večkrat premešamo, da ne naredi skorje.
Ko je popolnoma hladna jo čez noč postavimo v hladilnik, da se strdi in ohladi.
Naslednji dan smetano stepemo z stepalnikom na naj nižji stopnji hitrosti.
Traja precej dolgo, da smetana naraste, zato ne obupat.
Ko je narejena jo lahko uporabimo ali pa do takrat, ko jo potrebujemo shranimo v hladilnik.

Damo vodo na štedilnik.

Damo nanj posodo s sladko smetano.

V smetano damo koščke jedilne čokolade.

Večkrat premešamo.

Odstavimo in pustimo, da se ohladi, večkrat premešamo.

Naslednji dan stepemo.


Več slik je v albumu.
_________________
Lep pozdrav.


Nazadnje urejal/a tinka 31 Mar 2010 13:09; skupaj popravljeno 3 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
tinka
Administrator foruma
Administrator foruma


Pridružen/-a: 09.03. 2009, 08:09
Prispevkov: 840

PrispevekObjavljeno: 29 Jul 2009 12:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za čokoladno pecivo potrbujemo:

4 jajca
200g moke
50g kakava
250g sladkorja
1dl mlačne vode
1dl olja
1 vanilin sladkor
1/2 pecilnega praška

Jajca razdelimo na beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo trd sneg, dodamo mu nekaj žlic sladkorja.
Nato stepemo sladkor in rumenjake, dodamo mlačno vodo, nekaj časa stepamo, nato dodamo olje in vse skupaj kremasto stepemo in da naraste.
Nato dodamo kakav in moko, nekaj žlic moke prihranimo. Stepemo, da se moka lepo prazdeli.
Masi nato dodamo sneg iz beljakov, prihranjeno moko in pecilni prašek, počasi in na rahlo zmešamo s kuhalnico.
Nato maso vlijemo v pripravljen pekač(31x 23 cm premera) in damo v segreto pečico 180-190 stopinj celzija, pečemo približno 25-30 minut; ozeroma dokler ni pečeno, previrimo s pletilko, če na njej ostane testo pustimo,da se peče še približno 5 minut, če pa pletilka ostane suha je pecivo pečeno.
Vzamemo ga iz pečice in iz pekača ter pustimo, da se ohladi.

Kakav in moka.

Sladkor.

Voda, olje in jajca.

Vanilin in pecilni prašek.

Naredimo sneg in mu dodamo nekaj žlic sladkorja.

Stepemo jajca, sladkor in vanilin sladkor.

Dodamo vodo.

Dodamo še olje.

In kakav.

Ter moko in stepemo.

Dodamo sneg

moko

in pecilni prašek, nato s kuhalnico na rahlo premešamo.


Več slkic in postopek je v albumu
_________________
Lep pozdrav.


Nazadnje urejal/a tinka 31 Mar 2010 13:15; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
tinka
Administrator foruma
Administrator foruma


Pridružen/-a: 09.03. 2009, 08:09
Prispevkov: 840

PrispevekObjavljeno: 29 Jul 2009 13:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za rumeno pecivo potrebujemo:

4 jajca
250g moke
250g sladkorja
1dl mlačne vode
1dl olja
1 vanilin sladkor
1/2 pecilnega praška(od čokoladnega peciva)

Postopek je isti kot pri čokoladnem pecivu, samo, da v tem ni kakava.
Ko je pecivo ohlajeno, ga 2x prerežemo, da dobimo 3 platke.
Čokoladnega navlažimo z višnjevim kompotom in namažemo z čokoladno kremo ter sestavimo.
Zraven postavimo rumeno pecivo, tega navlažimo z razrečenim sirupom- v našem primiru smo uporabili sirup z okusom pomaranče.
Nadevamo ga s stepeno sladko smetano in nanjo naložimo poljubno sadje.
Ter sestavimo- na sadje položimo drugo platko in postopek ponovimo.
Nazadnje oba peciva premažemo s stepeno sladlo smetano ter okrasimo.

Slikce postopka in končni izdelek so v albumu.
_________________
Lep pozdrav.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    z roko v roki Seznam forumov -> recepti slaščic
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.