Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
tinka Administrator foruma


Pridružen/-a: 09.03. 2009, 08:09 Prispevkov: 840
|
Objavljeno: 09 Nov 2010 11:49 Naslov sporočila: Polnjene paprike |
|
|
Za polnjene paprike potrebujemo:
sveže ali zamrznjene paprike(predhodno očistimo)
mleto meso
zažimbe
sol
riž
čebulo
olje
kečap
sladkor
1 jajce _________________ Lep pozdrav.
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tinka Administrator foruma


Pridružen/-a: 09.03. 2009, 08:09 Prispevkov: 840
|
Objavljeno: 09 Nov 2010 11:58 Naslov sporočila: |
|
|
Postopek:
paprike operemo
izrežemo zgornji del, da dobimo pokrov
očistimo
pristavimo vodo za riž in vodo posolimo
v vrelo vodo stresemo riž
previrimo, če je kuhan, če je tak kot na sliki, ga kuhamo še približno 5 minut
ko je kuhan ga precedimo
in splaknemo z vročo vodo
 _________________ Lep pozdrav.
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tinka Administrator foruma


Pridružen/-a: 09.03. 2009, 08:09 Prispevkov: 840
|
Objavljeno: 09 Nov 2010 12:04 Naslov sporočila: |
|
|
za filo narežemo čebulo
pripravimo začimbe
in mleto meso
čebulo v ponvi prepražimo
dodamo mleto meso in ga začinimo
dobro prepražimo
in dodamo jajce(dobro prepražimo)
 _________________ Lep pozdrav.
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tinka Administrator foruma


Pridružen/-a: 09.03. 2009, 08:09 Prispevkov: 840
|
Objavljeno: 09 Nov 2010 12:05 Naslov sporočila: |
|
|
mleto meso in kuhan riž stresemo skupaj in dobro premešamo
za omako pripravimo vodo in kečap
v kozico nalijemo nekaj olja
nanj vsujemo sladkor
prepraženega zalijemo z vodo(sladkor se mora rastopiti)
temu dodamo kečap
dobro premešamo in dolijemo vodo(kozica mora biti polna vode)
 _________________ Lep pozdrav.
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tinka Administrator foruma


Pridružen/-a: 09.03. 2009, 08:09 Prispevkov: 840
|
Objavljeno: 09 Nov 2010 12:24 Naslov sporočila: |
|
|
paprike napolnimo z mešanico riža in mletega mesa
morajo biti polne
pokrijemo s pokrovom in ga pritisnemo dol
v paprike iz strani potisnemo zobotrepce-zato, da fila med kuho ostane v paprikah
paprike naložimo v dovolj visok in prostoren lonec-tako, da imajo paprike dovolj prostora; naložimo jih tako, da je ena zraven druge, v nasprotnem primiru lonec nima dovolj širokega dna
paprike zalijemo z omako-paprike morajo plavati; ne smejo se dotikati dna, da se ne prismodijo
Paprike kuhamo približno uro in pol, oziroma dokler skorja paprike ni kuhana-mehka.Zraven ponudimo pire krompir.Paprike jemo tople, če jih skuhamo preveč jih lahko brez skrbi v dovolj veliki posodi shranimo v zamrzovalnik-seveda morajo biti popolnoma ohlajene in brez krompirja, samo omaka in peaprike.
Še več sličic je v albumu. _________________ Lep pozdrav.
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|